Zurich Insurance (CH): positief maar veel weerstand

De korte termijn is sterk maar op middellange termijn stuit de koers al snel op fikse weerstand rondom 275. Vele pivots vanaf 2008 komen in deze zone (273-275) samen. Op zich is dit niet per definitie een reden tot grote zorg; pivots worden vaak gebroken na enige consolidatie cq winstnemingen. Punt is de conditie van diverse indicatoren en Wave tellingen. Deze zijn momenteel zo matig dat we niet uit kunnen gaan van een succesvolle uitbraak (substantieel) boven 275. Wellicht wel na een paar maanden van consolidatie, maar zover kunnen we niet vooruitkijken. Zeker niet gezien de sectorrotatie bij de andere financiële waarden (uit Banks & Financial Services).

Meer dan een ‘long houden’  strategie kunnen we momenteel niet komen. Positief maar moeilijk effectief te handelen (helaas).

  • Primaire trend: gematigd positief
  • Vooruitzichten: gematigd positief, houden
  • Steun: 251 / 243.95 / 239.70 / 229
  • Weerstand: 275 / 369*
  • Marktfase: uptrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Insurance
  • Cash dividend: 17 CHF
  • Dividend Yield: 6.55%

Weekgrafiek Zurich Financial (Zwitserland)

zurn_15nov2013

Previous articleFuchs Petrolub (DE): steun intact
Next articleTrade Tip: Intereffekt Japan Warrants
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.