Zilver: Interessant

Goud, Platinum en Zilver ogen alle erg interessant voor korte- en langere termijn. Palladium is sinds begin 2016 al ruim verdubbeld (liep destijds als enige weg) en laten we momenteel liever voor wat het is.

Heel veel verschil tussen de drie huidige kanshebbers is er overigens niet, al vinden we Zilver qua risk/reward wel een lichte voorkeur hebben. De eerste target na het verlaten van de consolidatiefase ligt op 22.11 terwijl de voornaamste target pas op 26.11 (!) binnenkomt (9-12 maanden basis).

Er is een ‘maar’ in het geheel: EUR/USD zwakte. We zijn erg bearish op EUR/USD en een groot deel van de zilver rally zal naar verwachting gedreven zijn door USD zwakte. Voor de belegger met Euro portfolio’s zal de USD schade dus een aanzienlijk deel van de pret drukken. De koersontwikkeling van zilver in euro’s is overwegend neutraal met opwaarts potentieel tot ongeveer 16.70 a 17.50 (momenteel 14.20).

Al met al zien we zilver (en goud/platinum op een hele goede twee plek) als uitstekende kans voor de belegger met wat USD exposure of voor beleggers die een hedge op EUR/USD kunnen (en weten) op te zetten.

  • Primaire trend: positief
  • Vooruitzichten: positief, start uptrend
  • Strategie: long-entry
  • Steun: 15.71 / 13.80-
  • Weerstand: 20.28 / 22.11* / 26.11*
  • Visie vervalt: onder 15.71

Weekgrafiek Zilver (spot) in USD

 

Weekgrafiek Zilver (spot) in EUR

Previous articleAEX Intraday Update 15 jan 2018
Next articleASML: exit-long
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.