ZAR/JPY: aardige carry trade

Bijna alle munten krijgen een pak slaag versus de Japanse Yen. De Zuid Afrikaanse Rand blijft echter al bijna drie jaar goed liggen zoals op onderstaande weekgrafiek te zien. De koers zwalkt heen en weer, maar per saldo is het beeld redelijk neutraal tussen ongeveer 10.85 en 13.10. Nu de koers de onderzijde van de range nadert kunnen wat ZARs gekocht worden versus de Yen. Hierbij ontstaat een positieve carry trade van ongeveer 5%. Immers, de credit rente op ZAR is momenteel 5.5% en de debit rente voor JPY is 0.1%. Natuurlijk is er een rente spread bij de meeste bank/brokers, maar een totale credit rente van 4.8% a 5% is haalbaar. 

Er zijn geen hele harde grenzen aan de onderzijde: ergens tussen 11.01 en 10.82 moet de koers wel uitbodemen. Aan de bovenzijde voorzien we geen stijging voorbij 12.50 a 13.10. Al met al een volslagen neutraal beeld, maar wel met een aardige rente.

Weekgrafiek ZAR/JPY:

Previous articleGoldman Sachs: downtrend droogt op
Next articleAhold: gerommel rond belangrijke levels
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.