Volatility ETF: bodemformatie zichtbaar

 Noot: de opbouw van deze index tracker is dusdanig dat de lange termijn belegger veel last heeft vancontango effecten. Dit maakt het product minder interessant voor langere termijn beleggers. 

De daggrafiek laat postiieve divergentie zien rond de 20 à 20.50 grens. Intraday is het beeld zeer sterk en wordt momenteel de eerste weerstand op 24.12 onder druk gezet. Een uitbraak hierboven zal de bodemformatie op dagbasis afronden en een korte termijn uptrend starten. Een rally richting 26.90 en zelfs krap 28 behoren tot de mogelijkheden. De ETF is een afgeleide van de markt volatiliteit en zeker niet geschikt voor de conservatieve belegger of mensen met een zwakke maag… Alleen de agressieve trader koopt de uitbraak zodra deze plaatsvindt.

Daggrafiek iPath S&P500 Volatility ETN (NYSE:VXX):

Previous articleTrade Tip: EUR/CHF
Next articleWessanen: fraai beeld met koopkansen
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.