Vivendi: neerwaarts potentieel lijkt beperkt

De koersval van vandaag is natuurlijk negatief. De vraag is of dit de start is van een hernieuwde verkoopgolf, of juist de laatste fase van de lange termijn downtrend. Solide steun mag worden verwacht rondom 14.40/14.10. Wellicht dat een valse uitbraak hieronder nodig voordat het aandeel draait, wellicht is steun meteen al sterk genoeg voor bodemvorming. Allemaal precaire en onduidelijke signalen tot zo ver. Volumes zijn hoog, dus dat is juist een negatief signaal.

Er zit niets anders op dan het aandeel links te laten liggen en te volgen wat er rond de genoemde steunzone gaat gebeuren. Bij gebleken steun is herstel voor zowel de korte- als langere termijn eindelijk mogelijk.

  • Primaire trend: negatief (late fase)
  • Secundaire trend: negatief
  • Steun: 14.40 / 14.10
  • Weerstand: 15.60 / 16.72
  • Marktfase: dalende trend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Media (positief)
  • Fonds informatie

Daggrafiek Vivendi (Parijs):

Grafiek: Multicharts

Previous articleTrade Tip AEX intraday
Next articleGroupe Bruxelles Lambert: klaar voor rally
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.