Vestas Wind Systems (DK): einde downtrend?

Het nieuws van de laatste weken is niet erg gunstig geweest voor het Deense Vestas, al lijkt het ergste onderhand verdisconteert in de prijs. De recente sell-off heeft een divertentie-low neergezet en de laatste paar dagen lijkt voorzichtig een hogere bodem af te tekenen. Bearish momentum is dus link aan het afnemen waardoor de kans op herstel groeit. Alles is nog voorbarig en fragiel, maar de ingrediënten van de grafiek sturen wel aan op een einde van de downtrend.

Een trendomkeer bestaat vrijwel altijd uit diverse fasen, dus overhaast en groot instappen is nog zeker niet aan de orde. Voor de hele korte termijn is een uitbraak boven 60.45 nodig voor herstel richting ~69.50 (koopkans 1). Een stap terug gevolgd door een nieuwe hogere bodem zou dan een tweede koopkans geven. Als dan ook nog de ~69.50 zone sneuvelt (koopkans 3), dan draait de Primaire trend ook naar positief.

Voorlopig Vestas in de gaten houden. Boven 60.45 kan voorzichtig wat gekocht worden. NOOT: Vestas is actief in de wind-energie maar valt bij de Stoxx 600 index onder Oil & Gas. De notering is Deense Kronen (EUR/DKK @ 7.44) en is vrijwel gekoppeld aan de Euro. Valuta risico’s zijn nagenoeg te verwaarlozen.

  • Primaire trend: negatief
  • Secundaire trend: neutraal/negatief
  • Steun: 49.77
  • Weerstand: 60.45 / 69.50 / 72.45
  • Marktfase: einde downtrend?
  • Sector: Euro Stoxx 600 Oil & Gas (negatief)
  • Fonds informatie

Daggrafiek Vestas Wind Systems (Denemarken):

Grafiek: Multicharts

Previous articleDSM: nog wat ruimte
Next articleEndesa (ES): korte termijn koopkansen
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.