USD/JPY: hier gaan mensen kapot..

 We hebben de afgelopen maanden al meerdere malen gewezen op de zeer sterke Yen. De laatste uren worden wederom diverse zeer belangrijke levels onder grote druk gezet. 80.20 is al gesneuveld en momenteel lijkt 79.75 het ook te begeven. Dit zijn de lows van april 1995. Hieronder ligt geen echte steun meer en gaan we de laagste koersen sinds WO2 opzoeken. Alles lief leuk en aardig, maar de markt houdt hier geen rekening mee. Anders gezegd, als we een blik in het order boek gooien, dan zien we circa 80% longs versus 20% shorts op de borden. Bijna alle longs zijn ruim boven 80 aangegaan. Dat betekent dat deze beleggers dik onder water staan en pijn aan het lijden zijn. Deze zeer grote groep moet allemaal nog uit de markt en/of gaan straks margin calls krijgen. Vrij vertaald betekent dit nog meer verkoopdruk voor de USD. 

We kunnen niet anders stellen dat er nog veel meer dalingen in het verschiet zitten. Interventie van de BoJ zal wel (weer) volgen, maar net als de afgelopen 10-keer heeft het allemaal niet veel zin gehad. Interessant genoeg is alleen de CHF in balans met de JPY. De Yen als veilige haven? Het moet niet gekker worden…

Kwartaalgrafiek USD/JPY:

Previous articleTrade Tip: DAX Index
Next articleFTSEMIB: het piept en kraakt in Milaan
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.