US10yr Treasury Notes: kentering

Tergend langzaam draait de markt neerwaarts. De bijzonder volatiele (voor obligaties) trading range-achtige fase van de laatste maanden lijkt nu toch echt neerwaarts te keren. Voorzichtig zijn de eerste lagere toppen waarneembaar en de aanval op de belangrijke lows op 130.52 is ingzet. Koersvorming eronder (dagslot) zou een nieuwe Secundaire downtrend starten richting achtereenvolgens 128.63 en ~127.20.

Procentueel lijkt dit allemaal niet erg indrukwekkend, maar het signaal dat men uit bonds stapt is een teken dan de risk-on situatie terugkeert. In de regel zou dit positief voor de bredere markt zijn. In de huidige situatie kiest men liever US bonds met een negatieve yield dan het in meer risicovolle assets te stoppen. Een duidelijke downtrend in bonds is dus het tegenovergestelde. We moeten er meteen bij zeggen dat de marktomstandigheden de laatste maanden al volledig uit de pas lopen met ‘normale’ modellen. Wel is het wat ons betreft wederom een teken dat aandelenmarkten een positieve zwengel kunnen krijgen.

Daggrafiek US 10yr Treasury Notes (futures, front month):

Grafiek: Multicharts

Previous articleEuro Stoxx 600 Retail: koopsignaal op komst?
Next articleUCB: zware weerstand in zicht
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.