Umicore: sterke stend loopt stuk

De zogenaamde “Doji” ofwel indecision bar op de weekgrafiek indiceren afnemende vraag. Tevens zijn er wat Fibonacci projectie niveaus behaald waardoor de kans groeit op een gezonde correctie fase. Hierbij is procentueel behoorlijk wat ruimte naar beneden; de eerste retracement grens ligt pas op 32.22. Deze zone is niet heel sterk. Een veel sterkere steunzone ligt rondom 28.30. Hier vallen oude toppen, de lange termijn moving average en de steunlijn van 2009 ongeveer samen. krachtige bodemvorming mag daar zondermeer worden verwacht. 

Het is momenteel niet duidelijk of Umicore daadwerkelijk zover corrigeert, echter, zelfs al zou een dergelijke correctie plaatsvinden, dan blijft de lange termijn weektrend geheel intact. Al met al lijkt het verstandig was posities af te romen en op lagere niveaus weer bij te kopen. Optieconstructies zijn natuurlijk ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat vanuit technisch perspectief  long-exposure overheerst – ondanks de behoorlijke korte termijn neerwaartse risicos.

Lange termijn zwakte komt pas in beeld onder 27.40.

Weekgrafiek Umicore:

Previous articleBefimmo Scafari: bodemvorming na uitbraak
Next articleRWE: belangrijke niveaus in zicht
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.