Transocean (USA): herstel verwacht

Op kortere termijn zien we wat kansen voor herstel in de energiesector. Voor de langere termijn is het beeld nog veel te kwetsbaar om in te beleggen. Wel is het de moeite waard om te zoeken naar een handjevol aandelen binnen de sector voor *beperkte* korte termijn koopacties.

Transocean (ticker: RIG) heeft redelijke kaarten op tafel. Er is sprake van een einde Wave 5 trend met stevige divergentie en een ‘flush’ low. We gaan uit van een counter trend rally richting 20.95 en mogelijk zelfs 26.17 op 3-6 maanden basis. In de regel zijn dergelijke trendfases nogal volatiel maar wel redelijk betrouwbaar. Niet makkelijk handelen, maar wel de moeite waard. Niet te groot in positie en geen prijsexplosie verwachten, die vinden slechts zeer sporadisch plaats.

Onze focus is opwaarts zolang de koers boven 13.74 vertoeft. 40% exit-long rond 20.95 en de rest met trailing stop richting 26.17.

We benadrukken het enorme verschil in conditie van de diverse aandelen in de sector. De lage olieprijs in een kapitaal intensieve sector zal ongetwijfeld diverse bedrijven de kop gaan kosten (idem bij mijnbouwers). Het lukraak inslaan van energie-aandelen is absoluut niet aan te raden (niet fundamenteel noch technisch).
[column-group]
[column]

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: herstel > 16.28
  • Steun: 13.74 / 13.27 / 12.60 / 11.25
  • Weerstand: 16.28 / 20.95 / 26.17*
  • Sector: Energy
  • Industrie: Oil & Gas Equipment

[/column]
[column]

  • Koers/winstverhouding (12 maands): 3.70
  • Winst per aandeel (12 maands)(USD): 4.15
  • Dividend Yield (12 maands): 3.90%

[/column]
[/column-group]
Weekgrafiek Transocean (USA)

rig.nl_16sep2015

Previous articleNatural Gas, 15 september 2015
Next articleS&P500 Index, 18 september 2015
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.