Trade Tip: TVIX (USA)

Volatility staat zeer laag. Terwijl sommigen zeggen dat dit bullish voor de markt is, denken wij: je kan je goedkoop verzekeren tegen dalingen c.q. onzekerheid. Dit geldt voor inividuele aandelen, maar ook op index niveau. We vertrouwen de markt voor geen cent en nemen derhalve positie in een spannend vehikel: VelocityShares Daily 2x VIX Short Term ETN. Vrij vertaald is dit een soort tracker die de performance van de VIX index dubbel volgt.

Erg belangrijk: dit soort producten zijn alleen geschikt voor de korte termijn en speculatieve belegger. Gezien de opbouw (contango issues etc) zijn ETNs en veel ETFs niet geschikt voor de langere termijn belegger.

Wij gaan de trade alleen aan zolang de opening van maandag onder 15.10 USD is. Is de opening hierboven, dan vervalt de trade suggestie automatisch. 

Parameters: 

  • long @ market (alleen vandaag geldig, alleen entry tot USD 15.10)
  • koersdoel @  21.00 (+40.00%)
  • stoploss @ 13.50 (-10.00%)
  • time frame: 3-uur intraday

Triggergehaald, opening @ 15.00.

Stoploss gehaald. Exit long (-10%)

Daggrafiek TVIX

Previous articleAMG: weerstand intact
Next articleBASF (DE): deels veiligstellen
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.