TomTom: En nu…?

Nu ons koersdoel van 22 november is gehaald is een korte update nodig. Op de hele korte termijn is een adempauze/bounce goed mogelijk nu de extensiegrens is gehaald. Een dergelijke fase kan best een week of twee a drie aanhouden. Grote vraag is of of de onderliggende trend wordt voortgezet. Deze kans achten we groot gezien het forse momentum van de laatste dagen. Dit betekent echter niet dat het aandeel op huidige levels ook een goede nieuwe short kandidaat is. Risk/reward loopt uit de pas, stop-levels liggen sowieso te ver weg en door de toegenomen volatiliteit is ook de kans op een flush toegenomen.

Al met al blijft de focus wel op lagere niveaus maar zijn de risico’s voor nieuwe shorts te groot om posities in te nemen. Voor bestaande shorts (zoals die van november) is het een geheel ander verhaal. Neem grotendeels winst (65%-75%) en laat de rest lopen met trailing stops boven 8.55 of maximaal 8.85.

De volgende halte is de – duidelijk minder betrouwbare – projectie op 7.15 en de pivot cluster rond 7.35.

  • Primaire trend: negatief
  • Vooruitzichten: negatief, korte consolidatie waarschijnlijk
  • Strategie: hold-short
  • Steun: 8.00* / 7.35 / 7.15*
  • Weerstand: 8.55 / 8.85
  • Visie vervalt: boven 8.85

Daggrafiek TomTom (Euronext Amsterdam)

Previous articleGoud: Forse verbetering
Next articleAEX Intraday Update 8 jan 2018
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.