TomTom – 12 juni 2017

We kregen het verzoek eens een reactie te geven op het aandeel TomTom. Elders op het internet was een redelijk bullish verhaal geschreven vanuit technisch perspectief. Wij sluiten ons daar niet bij aan.

Ons grootste bezwaar met een positieve visie (zeker middellange of langere termijn) is het uitblijven van nieuwe highs. De dynamiek is vreselijk matig terwijl wereldwijd de techsectoren gigantische performance hebben laten zien. De relatieve sterkte van TomTom (en Garmin in de VS) is heel erg onder de maat. Dit fenomeen is al een teken van onderhuidse zwakte. Op weekbasis is er al sprake van topvorming tegen de 50% retracement (rondom 9.85) waardoor er juist sprake lijkt te zijn van een potentiële trendomkeer c.q. trendbreuk in plaats van een gezonde uptrend. Wave technisch vertoeven we in een ABC-correct (B top nu gezet) waardoor een daling richting ~6.90 een grote kans van slagen heeft. Op dagbasis heeft TomTom niet veel ruimte voordat een negatieve trend van start gaat; onder 8.75 versnelt het toch al afbrokkelende beeld richting 8.22 (eerste projectie) en ruwweg 7.60 daarna.

Al met al zien we geen enkele reden om stukken TomTom te kopen of te houden. Earnings per share? Heel weinig. Dividend? Nog minder (0). Exit-Long en mijden. Voor actieve shorts zien we graag eerst wat rond de zone rond 8.90<>8.80 op dagbasis gebeurd.

  • Primaire trend:  gematigd positief (late fase)
  • Vooruitzichten: gematigd negatief
  • Strategie: exit-long / mijden
  • Steun: 8.90 / 8.22* / 7.60-
  • Weerstand:  9.40 / 9.85* / 10.65

Daggrafiek TomTom (Euronext)

Weekgrafiek TomTom (Euronext)

 

Previous articleEUR/GBP – 9 juni 2017
Next articleRondje langs de velden
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.