TomTom – 12 juni 2017

Share on LinkedIn
[`yahoo` not found]
Bookmark this on Digg
Share on Facebook
Share on StumbleUpon
[`yahoo` not found]

We kregen het verzoek eens een reactie te geven op het aandeel TomTom. Elders op het internet was een redelijk bullish verhaal geschreven vanuit technisch perspectief. Wij sluiten ons daar niet bij aan.

Ons grootste bezwaar met een positieve visie (zeker middellange of langere termijn) is het uitblijven van nieuwe highs. De dynamiek is vreselijk matig terwijl wereldwijd de techsectoren gigantische performance hebben laten zien. De relatieve sterkte van TomTom (en Garmin in de VS) is heel erg onder de maat. Dit fenomeen is al een teken van onderhuidse zwakte. Op weekbasis is er al sprake van topvorming tegen de 50% retracement (rondom 9.85) waardoor er juist sprake lijkt te zijn van een potentiële trendomkeer c.q. trendbreuk in plaats van een gezonde uptrend. Wave technisch vertoeven we in een ABC-correct (B top nu gezet) waardoor een daling richting ~6.90 een grote kans van slagen heeft. Op dagbasis heeft TomTom niet veel ruimte voordat een negatieve trend van start gaat; onder 8.75 versnelt het toch al afbrokkelende beeld richting 8.22 (eerste projectie) en ruwweg 7.60 daarna.

Al met al zien we geen enkele reden om stukken TomTom te kopen of te houden. Earnings per share? Heel weinig. Dividend? Nog minder (0). Exit-Long en mijden. Voor actieve shorts zien we graag eerst wat rond de zone rond 8.90<>8.80 op dagbasis gebeurd.

  • Primaire trend:  gematigd positief (late fase)
  • Vooruitzichten: gematigd negatief
  • Strategie: exit-long / mijden
  • Steun: 8.90 / 8.22* / 7.60-
  • Weerstand:  9.40 / 9.85* / 10.65

Daggrafiek TomTom (Euronext)

Weekgrafiek TomTom (Euronext)

 

Share this post:

Related Posts

Leave a Comment