TKH Groep: Diepe correctie

THK oogt interessant voor een korte termijn short-setup. Er gebeurt van alles op de chart: met wat fantasie is een H&S Reversal zichtbaar terwijl onze focus uitgaat van een vrij diepe ABC correctie op dagbasis. Het koersdoel van deze diepe en relatief langdurige correctie ligt op 45.90. Op weekbasis is dit vrijwel gelijk aan de 38.2% retracement (~47.10) en eveneens vrijwel gelijk aan cloud support rond 45.15. Tenslotte hebben we een stukje lager nog de meerjarige en meervoudig geteste trendlijn vanaf 2013 rond 40.65<>41.

Een ‘tweetraps’ short lijkt ons erg interessant: short-entry rond de huidige niveaus waarbij 60% van de positie eruit gaat op target 1 (@45.90) en de rest met trailing stop of op target twee (@41). Aan de bovenzijde mag de koers niet meer boven 55.50 uitkomen. Risk/reward komt (minimaal) uit op 2.76.

Noot: hoewel de lange termijn trend formeel nog positief is, is trend maturity en neerwaarts potentieel evenals de algemene marktomstandigheden zo gunstig dat shorts te rechtvaardigen zijn.

  • Primaire trend: positief (late fase)
  • Vooruitzichten: diepe correctie binnen lange uptrend
  • Strategie: short-entry
  • Steun: 47.10 / 45.90* / 41*
  • Weerstand: 55.50+
  • Visie vervalt: boven 55.50

Weekgrafiek TKH Groep (Euronext Amsterdam)

Previous articleDBase Sentiment Eurozone Update 4
Next articleAEX Intraday Update 5 feb 2018
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.