Suiker: stabilisatie in dalende trend

Weekvisie: Toppen liggen nog lager, maar verkoopdruk is kennelijk niet voldoende om ook nieuwe lows neer te zetten. Er is dus sprake van voorzichtige bodemvorming met kans op herstel. Voorlopig is de weg versperd door de trendlijn en MA200 rondom 21.95. Pas boven deze zone krijgt suiker de kans te herstellen richting ~31.65. De tussenliggende top op 24 verwachten we niet al te veel weerstand van.

Suiker is in de regel nooit echt makkelijk te handelen. Hoewel er dus wel opwaartse kansen zijn achten we de ‘soft-commodies’  eigenlijk alleen interessant voor de speculatieve belegger.

NOOT: De prijs van onderstaande grafiek is per 100-pond. U kunt de getallen delen door 100 om de officiele prijs (per pond) te verkrijgen.

  • Primaire trend: neutraal/negatief
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 18.81
  • Weerstand: 21.95 / 24.00 / 31.65
  • Marktfase: bodemvorming binnen dalende trend
  • Fonds informatie

Weekgrafiek Sugar #11 Futures (CME):

Previous articleIntereffekt Africa Fund: kansen op dips
Next articleAB InBev: correctie binnen uptrend
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.