SubSea 7 (NO): topvorming

Weekvisie: Wellicht minder bekend bij de belegger, maar desalniettemin een behoorlijke speler in de Oil&Gas sector is het Noorse SubSea 7. Qua marktkapitalisatie circa drie zo groot als SBM Offshore. De notering is in Noorse Kroner (EUR/NOK ~7.45). Meer over het fonds vindt u via de link “fonds informatie”.

Onderstaande weekgrafiek toont complexe topvorming sinds eind 2010/begin 2011. Diverse malen is de koers afgeketst op de zone 155 waarna recentelijk een voorzichtige lagere top is neergezet. De kans op een verdere verzwakking is toegenomen, zeker gezien de bredere verzwakking in de sector. Een eerste verzwakking treedt op onder de trendlijen vanaf 2009 (121.20). Een tweede – en significante – verzwakking treedt op onder de steunlijn rond 107.80. In dit laatste geval ligt de weg open richting minimaal 85.70.

Al met al ook over de grens verzwakking zichtbaar binnen de sector. SubSea 7 is lange tijd een outperformer geweest (samen met RDSA). Gezien de toegenomen zwakte achten we ook dit aandeel niet meer interessant als alternatief binnen de sector.

  • Primaire trend: neutraal
  • Secundaire trend: negatief
  • Steun: 121.20 / 107.80 / 85.70
  • Weerstand: 147.20 / 154.90
  • Marktfase: potentiële trendomkeer
  • Sector: Euro Stoxx 600 Oil & Gas (neutraal)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek SubSea 7 (Noorwegen):

Previous articleRDSA: groeiende kans op Dubbele Top
Next articleInmarsat (GB): kopen op dips
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.