Spread: ESTX600 Healthcare sector

Spread: het koersverloop van een spread zegt niets over de absolute performance van een index. Het verloop zegt alleen iets over de relatieve kracht van X versus Y. Een dalende grafiek betekent zwakte van X (underperformance), een stijgende grafiek betekent relatieve kracht van X versus Y (outperformance). 

De healthcare sector behoort sinds 2011 tot de top van de sector performers. Opvallend genoeg waren het met name de Zwitserse en Scandinavische bedrijven die extreem goede resultaten boekte. De consolidatie van de laatste weken doet vermoeden dat de trend ten einde is; niet veel hoeft te gebeuren of er is sprake van een primaire trendbreuk. Oppassen met over-exposure, stops aantrekken en voorbereidingen treffen voor een verdere rotatie uit de sector.

Geen drama, wel opletten.

  • Visie: late fase uptrend, trendomkeer tamelijk zeker
  • Strategie: stops aantrekken, nieuwe longs opschorten.

Spread ESTX600 Healthcare sector versus ESTX600 Index (ratio *10)

estx600.healthcare_3mar2015

Previous articleSuez Environnement: exit-long
Next articleTrade Tip: VXX (US, ETF)
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.