S&P500: pas op voor de flush….

Hebben van de zaak, einde vermaak? De uitbraak van gisteren was eigenlijk vrij laf; omzetten waren een tikkeltje meer dan gemiddeld en de gemiddelden zijn al maanden laag (relatief). Vergeet niet: we hebben de hoogste punten gebroken sinds vóór het Lehman-verhaal. Daar mag toch wat meer momentum en overtuiging achter zitten. We willen de pret niet drukken, maar het is zeker geen tijd om achterover te zitten en de rally te laten lopen.

We zijn toch wat argwanend voor een zogenaamde ‘flush’. Een dergelijke uitbraak is met name naar voor beleggers die de uitbraak kopen. Een flush kenmerkt zich door een uitbraak naar boven gevolgd op korte termijn door een terugval onder het uitbraakniveau. Hierna volgt in de regel een vrij snelle terugval van diverse procenten. Short-stops worden geraakt, longs duiken erop en de koers wordt weer snel teruggezet. “Schudden aan de boom” zeg maar.

Als dit gebeurt wordt het weer dagen zo niet weken van volatiele handel voordat uiteindelijk op een lager niveaus een bodem wordt gevormd en de eigenlijke trend (in dit geval positief) weer wordt opgepakt.

We zeggen niet dat dit staat te gebeuren, maar als het gebeurt willen we er niet inzitten. Strakke stops dus voor de S&P500 rond 1370/1368. Is de uitbraak valide, dan is er veel ruimte aan de bovenzijde: rond 1485 ligt pas de volgende projectie van betekenis.

Kortom, houden die longs met vingers op de sell-knop als de uitbraak vals blijkt te zijn.

Daggrafiek SPY – Tracker op de S&P500:

Grafiek: Multicharts

Previous articleUCB: zware weerstand in zicht
Next articleDanone: winstnemingen waarschijnlijk
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.