Soybeans – 25 nov 2015

De softs liggen redelijk verdeeld met een sterk beeld voor suiker en rijst (buy dips), neutraal voor granen en mais en een nieuwe koopkans voor sojabonen.

Na maanden van positieve divergentie is nu sprake van een korte rally waarbij de dalende trend vanaf medio dit jaar is gebroken. De koers krijgt hiermee een heel aardige kans een goed herstel in te zetten richting 9.20 en 9.78 (eerste projecties op dagbasis). Voor de middellange termijn is meer nodig al is de ondertoon wel een stuk gunstiger komen te liggen – zeker als de korte termijn visie uitkomt.

Voorlopig zien we wat korte termijn koopkansen zolang 8.60 ongebroken blijft. Lange termijn beleggers kunnen kiezen een deel van de portefeuille op te bouwen (max 20%) en de rest uit te stellen tot de targets gehaald zijn en een hogere bodem wordt gevormd. Dit kan nog eenvoudig 3-4 maanden duren.

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: trendbreuk, flink herstel, koopwaardig
  • Steun: 8.60 / 8.42-
  • Weerstand: 8.95 / 9.20* / 9.78* / 10.40+

Weekgrafiek Soyabonen (continuous contract)

soybeans_25nov2015

Previous articleAUD/USD – 24 nov 2015
Next articleFresnillo (GB) – 1 dec 2015
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.