Societe Generale: zoeken naar hogere bodem

Weekvisie: De grote Dubbele Bodemformatie op de weekgrafiek is nog niet valide; hiervoor is een uitbraak boven de weerstandszone rond 26 noodzakelijk. Op dagbasis is een beperkte correctie ingezet. Zolang deze dip een nieuwe hogere bodem rond 21.30 achterlaat blijven de kansen op een uitbraak op weekbasis redelijk op peil.

Nogmaals, een uitbraak boven ~26 is nodig voor voltooiing van de Dubbele Bodemformatie en  koopsignaal op weekbasis. Tot die tijd is de trend overwegend neutraal met een voorzichtige positieve ondertoon.

Het patroon op onderstaande grafiek is overigens in grove lijnen zichtbaar bij vrij veel Europese banken. Als ze allemaal tegelijk ‘gaan lopen’  kan dan het hard gaan met de sector. Desalniettemin is het nog wachten op concrete triggers voordat de sector als geheel aanleiding geeft tot koopacties. Het risico dat het geheel als een pudding in elkaar zakt is voorlopig nog niet van tafel.

  • Primaire trend: neutraal
  • Secundaire trend: positief
  • Steun: 21.30 / 21.17 / 17.75 / 15.10
  • Weerstand: 25.98 / 26.10 / 33.00* / 44.08*
  • Marktfase: bodemvorming/consolidatie
  • Sector: Euro Stoxx 600 Banks (positief)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek (Societe Generale (Parijs):

Previous articleVolkswagen (DE): valse uitbraak
Next articleDelta Lloyd: moeizaam beeld
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.