Seadrill (NO) – 16 nov 2015

We zetten Seadrill op de watchlist voor een speculatieve koop. Hiervoor zijn de voornaamste redenen: behalen lange termijn targets, positieve divergentie op weekbasis, korte termijn flush-lows en het uitblijven van significante lows ten tijde van de crude sell-off. Zonder meer indirecte signalen dat de koers zich opmaakt voor een noemenswaardig herstel en – mogelijke – trendomkeer. Dit laatste kan nog zeker 4-6 maanden op zich laten wachten, maar we zien voldoende signalen om de focus op long-entries te zetten.

Een trigger is evenwel noodzakelijk; wacht op een uitbraak boven minimaal 60.30 en bij voorkeur 65.05 alvorens in te stappen. De eerste targets liggen rondom 96.50. Voor de korte termijn zeker genoeg potentieel en een goede risk/reward ratio. Voor de langere termijn belegger suggereren we een andere strategie: long-entry staffelen (20% oid) als basis voor een trendomkeer op de middellange termijn. Een volle 100% entry is voor conservatieve beleggers op dit moment niet aan de orde.
[column-group]
[column]

  • Primaire trend: negatief
  • Vooruitzichten: herstel, trendomkeer?
  • Steun: 51.80 / 47.00-
  • Weerstand: 65.05 / 75.20 / 96.50*
  • Sector: Euro Stoxx 600 Oil & Gas
  • Industrie: Oil & Gas Equipment

[/column]
[column]

  • Koers/winstverhouding (12 maands): 2.82
  • Winst per aandeel (12 maands)(USD!): 2.26
  • Dividend Yield (12 maands):  n.v.t.

[/column]
[/column-group]
Weekgrafiek Seadrill (Noorwegen)

seadrill_16nov2015

Previous articleBund – 16 nov 2015
Next articleAUD/USD – 24 nov 2015
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.