Regal-Beloit: significante steunzone getest

De diverse lows rondom 54.70/53.96 zijn de voorgaande weken diverse malen onder grote druk gezet. Als climax is zelfs een intraday uitbraak onder deze zone bewerkstelligd, maar al spoedig werd deze ‘false move’ geneutraliseerd. In trading termen heet zoiets een ‘flush’ en moet hier zeer veel aandacht aan worden besteed. Nu veel beleggers op het verkeerde been zijn gezet moeten veel posities gedraaid worden, hetgeen in de regel veel vraag losmaakt. Een interessant detail is de nieuwe hogere bodem – exact op de steun – ná de flush. Ondanks die valse uitbraak is het belang van de steun zone dus uiteindelijk bewezen. 

Hoe nu verder? Pogingen de korte termijn weerstandslijn rond 57.85 uit te nemen zijn logisch. Mocht dit lukken – en die kansen zijn groot – dan is een uitgebreid herstel richting ruwweg 65 het meest waarschijnlijk. Hoewel de weg naar boven nog gezaaid is met diverse weerstanden, is de onderkant voorlopig helemaal dichtgespijkerd met keiharde referentie punten. Immers, de steun is sterk en de flush-low op 53.10 mag onder geen beding nog een keer geraakt worden. Al met al is er zeer veel steun nabij en is de weg omhoog wellicht niet eenvoudig, maar wel procentueel heel aardig.

Daggrafiek Regal-Beloit Corp.:

Previous articleBouygues: ondertoon verbetert, voorzichtig kopen
Next articleApplied Materials: koopwaardig op zwakte
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.