RDSA: gevaarlijk

Weekvisie: Het is makkelijk bij dergelijk slecht nieuws meteen een negatief beeld te schetsen. Anderszijds moeten we bij diverse technische ontwikkelingen stilstaan alvorens tot een conclusie te komen.

Wereldwijd staan de Energy en Oil&Gas sectoren al enige tijd onder druk. Alleen ‘Renewable Energy’ doet het goed. In het algemeen kunnen we stellen dat het beeld over de linie erg moeizaam blijft voor de sector. Binnen de ESTX600 Oil&Gas sector is RDSA lange tijd een middenmoter geweest. De laatste weken begint RDSA echter een underperformer te worden wat zeker geen teken van kracht is. Conclusie: energy is niet de sector waar de beste koopkansen zitten.

Met dit in het achterhoofd kijken we naar RDSA. Als achterblijver binnen de sector en met veel neerwaarts risico, indien steun 24.30 het begeeft, maakt het aandeel een risicovolle belegging. 20.86 is ons eerste koersdoel bij uitbraak.

Gezien bovenstaande factoren suggereren we exposure in het aandeel te beperken door wat af te bouwen of in ieder geval bescherming in te bouwen. Vol short is niet aan de orde op dit moment; we voorzien geen verdoemenis. Dit neemt niet weg dat bescherming nodig is. Instappen op deze dip is niet aan de orde.

Cairn Energy (London) en OMV (Oostenrijk) geven redelijke alternatieven voor beleggers die perse exposure in de sector willen houden.

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: erg onzeker, negatief < 24.30
  • Steun: 24.30 / 21.31 / 20.86*
  • Weerstand: 26.10 / 29.18
  • Marktfase: consoldiatie
  • Sector: Euro Stoxx 600 Oil&Gas
  • Fonds informatie

[section=Weekgrafiek RD Shell (Amsterdam)]rdsa_1aug2013[endsection]

 

[section=Relatieve sterkte versus ESTX600 Oil&Gas sector]rs_rdsa_1aug2013[endsection]

Previous articleTeliaSonera (Finland): poging tot uitbraak
Next articleOMV (AT): aardige kansen
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.