Platinum – 13 april 2017

We zijn al maanden bullish op de edelmetalen. Zowel via de miners als de spot markt. ETF’s en de diverse hefboomproducten zijn minder interessant om redenen die we al vaker hebben gemeld (counter party risk, inventory risk en cost-of-carry). Deze producten zijn alleen bruikbaar voor hele korte termijn beleggingen waarbij bovengenoemde risico’s minder van toepassing zijn.

Terwijl goud en zilver al een aardige rally hebben getoond is platinum enigszins achtergebleven. We zien wel wat toename in de dynamiek waardoor de kans op een inhaalslag is toegenomen. Een uitbraak boven ~980 geeft naar alle waarschijnlijk het startschot voor een felle rally richting 1024 en 1095+ op de middellange termijn.

Net als zilver en goud is platinum zeker een buy-en-hold voor de komende 12-maanden. Pas onder 920 gaan we twijfelen aan de positieve ondertoon.

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: uitbraak aanstaande, positief > 980
  • Strategie: long-entry > 980
  • Steun: 955 / 934 / 920-
  • Weerstand: 980 / 1024* / 1095+

Daggrafiek Platinum (spot)

Previous articleEUR/USD – 16 feb 2017
Next articleNikkei 225 – 8 mei 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.