Philips: foei lelijk

Philips heeft de laatste weken en maanden nauwelijks meegedaan aan de bredre markt rally. Binnen de – relatief achterblijvende AEX – was Philips ook nog eens een underperformer. De koers hikte weken tegen de 38.2% retracement op weekbasis aan, waarmee de Primaire trend dus negatief is gebleven.

Vandaag is de serie hogere bodems afgebroken. De moeizame counter trend (week) en/of stroperige uptrend (dag) is daarmee definitief ten einde gekomen. De short hebben nu vrijspel om de koers richting 14.29 (licht), 13.08 (licht) en ~12.25 te drukken. Op weekbasis suggereren Wave tellingen zelfs een daling naar de extensiezone 11.30/11.05.

Veel negatieve signalen, veel neerwaarts potentieel, negatief op dag- en weekbasis. Geen reden om stukken te houden c.q. kopen. Shorten is zeker te rechtvaardigen met initiële stops rond 16.30 of maximaal 16.75 (conservatieve insteek).

  • Primaire trend: negatief
  • Secundaire trend: negatief
  • Steun: 12.29 / 13.08 / 12.25
  • Weerstand: 15.75 / 16.30 / 16.75
  • Marktfase: hervatting downtrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Personal & Household Goods (positief)
  • Fonds informatie

Daggrafiek Philips Electronics (Amsterdam):

Grafiek: Multicharts

Previous articleRandstad: grotere correctie aanstaande
Next articleAir Liquide: pas op voor uitbraak
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.