OMV (AT): aardige kansen

Weekvisie: Binnen de ESTX600 Oil&Gas sector zijn momenteel eigenlijk maar twee aandelen koopwaardig: Cairn Energy en OMV. Van deze is OMV duidelijk de beste kandidaat.

Het aandeel toont een fraaie uptrend met de laatste weken een matige correctie. Hierbij is steun gevonden op de MA200 en 38.2% retracement rondom 32.70/32.55. Zolang deze grens ongebroken blijft, is de trend volledig intact en liggen de kansen duidelijk opwaarts. Trigger voor nieuwe koopacties is een uitbraak boven 32.55. Het koersdoel ligt op 41.92. Onder 32.55 vervalt het positieve beeld.

Ook gunstig: dividend yield is bij de huidige koers ~3.61%.

  • Primaire trend: gematigd positief
  • Vooruitzichten: koopwaardig boven 32.55
  • Steun: 32.55 / 27.20 / 25.45
  • Weerstand: 35.70 / 39.69 / 41.92*
  • Marktfase: correctie in uptrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Oil&Gas
  • Fonds informatie

Weekgrafiek OMV (Oostenrijk)

omv_1aug2013

Previous articleRDSA: gevaarlijk
Next articleUPM Kymmene (FI): sterk beeld
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.