Olie sector vlakt af

De Oil & Gas Sector begint onderhand vaart te verliezen. Op sector-index niveau komen belangrijke Primaire pivots in zicht (365) en laat de korte termijngrafiek vrijwel geen kracht meer zien. De onderliggende waarden wijken onderling overigens sterk af. Het zijn met name de grote jongens zoals Total, RDSA, Repsol en BP die afvlakken. Verlies aan momentum is niet gelijk aan negatief maar wel reden tot oplettendheid en/of aanleiding tot sector rotatie. De “Fugro/SBMO-achtigen” ogen in de regel nog wel aardig met wat opwaarts potentieel.

Over de linie brengen wij de Euro Stoxx 600 Oil&Gas terug van positief naar neutraal. We verschuiven de focus naar de Euro Stoxx 600 Utilities sector. Deze sector is lange tijd underperformer geweest en laat tekenen van verbetering zien. Met wat minder risk en meer potentieel dan Oil&Gas achten we deze sector interessanter voor koopacties.

Oil&Gas aandelen die wij nog wel koopwaardig achten zijn:

  1. Vestas (Denemarken)
  2. Aker Solutions (Noorwegen)
  3. Veritas (Frankrijk)
  4. Premier Oil (London)
  5. Statoil (Noorwegen)
  6. Subsea 7 (Noorwegen)

Short-kandidaten binnen de sector zijn er niet en zijn niet aan de orde tot een dalende trend start. Hiervoor zijn momenteel geen signalen te vinden. Nogmaals, even naar neutraal en wat afromen. We wachten verdere ontwikkelingen af.

Daggrafiek Euro Stoxx 600 Oil&Gas:

Previous articleDanone: winstnemingen waarschijnlijk
Next articleTrade Tip: Brent Crude Oil
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.