Old Mutual (GB): niet best

Weekvisie: Insurance als sector wil even niet meer. Voor de offensieve belegger wat kansen om shorts op te bouwen in de zwakke broeders binnen de sector. Er zijn niet veel kandidaten (zeker niet als ook een gunstige risk/reward ratio in acht wordt genomen), maar wie zoekt komt uiteindelijk bij Old Mutual terecht.

Negatieve divergentie begin dit jaar is gevolgd door topvorming op lagere niveaus (206.20). Dit terwijl de markt en ook de sector nieuwe highs hebben gezet. Indicatoren geven een vrij harde sell aan, dus die steunen een negatieve insteek.

Koersvorming onder 192.50 geeft een trendomkeer richting fors lagere niveaus. 169.30 is mini-steun, 136.50 is al ssn stuk belangrijker. Echter, Fibonacci extensies liggen pas op 115.28 (!). Het kan enkele maanden duren voordat deze target wordt gehaald maar duidelijk is dat potentieel groot is.

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: mogelijke trendomkeer,  negatief < 192.50
  • Steun: 192.50 / 169.30 / 136.50 / 115.28*
  • Weerstand: 206.20 / 223.90
  • Marktfase: potentiele trendomkeer
  • Sector: Euro Stoxx 600 Insurance
  • Cash dividend: 2.10 GBp
  • Dividend Yield: 4.15%

Weekgrafiek Old Mutual (London)

old mutual_26nov2013

Previous articleSCOR: exit-long
Next articleTrade Tip Old Mutual (GB)
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.