Nikkei 225 – 8 mei 2017

De twijfelachtige uitbraak boven de bandbreedte ~19700 heeft een grote kans van falen. Zwak momentum in combinatie met een einde intraday Wave 5 geeft wat ons betreft een goede kans op de uitbraak te shorten. Met stops net boven 20k is handelstechnisch een acceptabel handelsplan op te tuigen: focus is op een daling richting minimaal 19120.

Een breakout failure leidt vaak – maar niet altijd – tot een grotere tegenbeweging, dus wellicht gaat de markt zich opmaken op een trendomkeer op 3-6 maanden basis. Vooralsnog is het te vroeg om ook daar op te anticiperen. Voorlopig spelen we kort op de bal maar houden dus de optie open om ook langere termijn aan de shortzijde te gaan acteren.

  • Primaire trend: neutraal tot licht positief (late fase)
  • Vooruitzichten: heel matig, oppassen voor trendomkeer
  • Strategie: exit-long medium term, short-entry korte termijn
  • Steun: 19120 / 18750 / 17850-
  • Weerstand: 19750 / 20030

Daggrafiek Nikkei 225

Previous articlePlatinum – 13 april 2017
Next articleDeutsche Bank – 1 juni 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.