Newmont Mining (USA) – 1 feb 2017

De precious metals miners geven al maanden lang een fantastische koopkans. Er is vollop keuze geweest: Hecla, Fresnillo, Newmont, Gold Corp, Randgold etc. In grove lijnen laten deze aandelen het zelfde beeld zien sinds medio 2014: consolidatie gevolgd door de start van een zeer krachtige uptrend. Deze trend hebben de afgelopen 2-3 maanden een reguliere correctie ingezet (lijkt diep, maar dat valt reuze mee). Een typische Wave 4 correctie: moeilijk te handelen en redelijk lang qua tijdsduur. Onderhand is solide steun gevonden op de 50% retracement en de onderliggende uptrend weer hervat.

Het primaire koersdoel van de huidige trend ligt op 48.92. Een secundaire target ligt iets hoger rond 53.35. Het een (conservatieve) stoploss op 31 geeft de setup een risk/reward verhouding van ruim 1:2.

  • Primaire trend: positief
  • Vooruitzichten: positief, koopwaardig
  • Strategie: hold-long en/of long-entry
  • Steun: 31.20 / 27.60-
  • Weerstand: 46.40 / 48.92* / 53.35* / 58.20+

Weekgrafiek Newmont Mining (USA)

Previous articleUnilever – 30 jan 2017
Next articleWTI – 8 feb 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.