NDX100 – 30 juni 2017

Het beeld op de meeste markten is negatief, zeker op korte termijn. Vergeleken met de S&P500 doet de Nasdaq het duidelijk slechter. Een korte termijn H&S Reversal patroon is afgerond met een koersdoel van circa 5370. Deze grens ligt vlak onder de 38.2% retracement op 5419. Al met al een prima zone om als (conservatief) eerste koersdoel aan te houden. Formeel moeten stops boven 5850 worden aangehouden, maar handelstechnisch is een rally boven 5770 al te veel om aan een overtuigend beeld te voldoen. Strak houden dus.

Wij zijn geen grote aanhanger van H&S formaties tenzij aan diverse randfactoren wordt voldaan; de betrouwbaarheid is niet al te indrukwekkend en risk/reward vaak matig. In dit geval is de locatie (einde van lange trend) in combinatie met divergentie en eensgezindheid op de bredere markt wel relevant en vinden we shorts zeker te rechtvaardigen. De lange termijn trend is dusdanig verkracht door het vernietigende monetaire beleid dat we daar -voorlopig- geen serieuze visie op hebben. Duidelijk is wel dat met koers/winstverhoudingen op-of-nabij recordhoogtes de markt ook fundamenteel niet interessant is om te kopen. Exit-long of short-entry voor de komende 1-3 maanden.

  • Primaire trend: positief (late fase)
  • Vooruitzichten: correctie fase
  • Strategie: exit-long of short-entry (trading)
  • Steun: 5419* / 5370* / 5271-
  • Weerstand: 5770 / 5850

Daggrafiek Nasdaq-100 Index (USA)

 

Previous articleABN AMRO – 21 juni 2017
Next articleAEX – 17 juli 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.