K+S (DE): meer potentie in het vat

Het Duitse K+S is actief in de chemische industrie voor landbouw en voeding (zouten en overige grondstoffen voor mest etc). Het aandeel gevolgd in de Euro Stoxx 600 Basic Materials index. Het aandeel valt tussen chemie en basis materialen en laten de sector-rating van Basic Materials niet meewegen in onze beoordeling.

De korte termijn grafiek is fors aan het verbeteren. Met een gap door de moving averages is de koers op weg naar de pivot-highs op 41.00. Fibonacci projecties suggereren minimaal een rally naar 42.76. Dit zou betekenen dat de pivots worden uitgenomen en er dus sprake kan zijn van een nieuwe uptrend. In dit geval ligt de weg vrij tot de zone 47.40/47.58. Hier vallen de 162% extensie en pivots van 2011 samen.

K+S is nu al koopwaardig als Fibonacci ABCD setup met stops rond 37.00.

  • Primaire trend: neutraal (positief > 41.00)
  • Secundaire trend: positief
  • Steun: 38.40 / 37.00 / 34.95
  • Weerstand: 41.00 / 42.76 / 47.58
  • Marktfase: trendomkeer/nieuwe uptrend?
  • Sector: Euro Stoxx 600 Basic Materials (neutraal)
  • Fonds informatie

Daggrafiek K+S (Duitsland):

Grafiek: Multicharts

Previous articleFrance Telecom: duidelijke verbetering
Next articleTrade Tip K+S (DE)
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.