Kazakhmys (GB): sterke koopkans

Valse uitbraken zijn eigenlijk de mooiste kans voor het oppikken van stukken. Betrouwbaarheid is niet altijd hoog, maar risico is bijna altijd (relatief) laag. Dergelijke trades zijn meestal niet interessant voor de conservatieve belegger (grote kans alsnog uitgestopt te worden, hogere kosten, grote oplettendheid vereist, snel draaien etc.).

Onderstaande grafiek geeft wel hele aardige kansen. Mijnbouwer Kazakhmys heeft onlangs een valse uitbraak laten zien onder de lows rondom 675. Deze ‘flush’ heeft de belegger flink op het verkeerde been gezet en vindt vrijwel altijd plaats aan het einde van de trend. Een soortgelijke beweging voorzagen we ook in MittalSteel, maar het schudden aan de boom is daar uitgebleven.

Het feit dat Kazakhmys later een hogere bodem heeft neergezet boven het aanvankelijke uitbraakniveau, bevestigd de kracht en het belang van de originele steunzone 675. Als u het niet meer kunt volgen, maakt niet uit want we gaan nu naar het interessante deel.

De koers maakt aanstalten de toppen rond 795 te breken. Hiermee komt een einde aan de complexe consoldiatie/bodemvormings process. Een nieuwe uptrend (dagbasis) gaat dan van start met eerste koersdoel ~1050. Procentueel gezien erg interessant. Ook krijgt de koers de kans het langere termijn beeld te gaan verbeteren, al is het nog te vroeg daar (veel) geld op te zetten.

Al met al is met een relatief strakke stop (de koers mag immers niet weer door steun breken) een fraaie rit te maken. Als kers op de taart is onderhand voorzichtig sector rotatie zichtbaar richting Basic Materials. Nog geen uptrend voor de sector, maar aardige kansen dat daat de komende weken verandering in gaat komen.

Samenvattend: koop de uitbraak boven 795 met koersdoel 1050 en een initiële stop op 675.

  • Primaire trend: gematigd negatief
  • Secundaire trend: positief
  • Steun: 675 / 570
  • Weerstand: 795 / 1050 / 1210+
  • Marktfase: trend omkeer
  • Sector: Euro Stoxx 600 Basic Materials (neutraal)
  • Fonds informatie

Daggrafiek Kazakhmys (London):

Previous articleSwisscom (CH): sterk
Next articleTrade Tip Kazakhmys
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.