ING – 19 jan 2017

Vrijwel alle grotere banken in Europa en de VS laten het zelfde beeld zien: vermoeidheid en toenemende zwakte na de rally van de afgelopen maanden. Voor ING geldt dat de weekgrafiek topvorming laat zien tegen de 76.4% retracement (@14.10) met drievoudige divergentie op dagbasis. Grote kans op een correctiefase richting 11.85 a 11.20. Deze laatste waarde is gelijk aan de 50% retracement en de voornaamste steuncluster op weekbasis.

Hoewel een dergelijke diepe correctie op middelange termijn niet dramatisch is (wel procentueel fors, maar dat was de rally ook), is het lange termijn beeld nogal wazig. De optelsom van korte termijn risico’s en wat conflict op langere termijn maken een exit-long zeker te rechtvaardigen.

  • Primaire trend: gematigd positief, late fase
  • Vooruitzichten: korte termijn correctie, langere termijn wisselvallig
  • Strategie: exit-long en voorlopig mijden
  • Steun: 13.08 / 11.85 / 11.20-
  • Weerstand: 13.65 / 13.45+

Daggrafiek ING (Euronext Amsterdam)

Previous articleUS 30yr T-Bond – 10 nov 2016
Next articleUnilever – 30 jan 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.