IBM (US): pas op voor winstnemingen

Weekvisie: De zeer fraaie lange termijn uptrend begint duidelijk vaart te verliezen. Momentum ebt weg, de koers vormt nauwelijks nog nieuwe highs en de eerste tekenen van divergentie worden zichtbaar. Koersprojecties geven aan dat er nog iets owpaarts potentieel is op de daggrafiek: 217.80 vormt daar de belangrijkste target. Echter, voor de middellange termijn trend is het erg waarschijnlijk dat IBM in de laatste fase vertoeft voordat een grotere en complexe correctie optreedt. Een duidelijk geval van exit-long dus, zeker als de koers rond de 217 begint te toppen de komende dagen.

Shorten is niet aan de orde. De verwachte correctie kan vrij eenvoudig de vorm van een Flat Correction aannemen. Ook is er de nodige steun rond 185. Afbouwen en afblijven.

  • Primaire trend: positief, late fase
  • Secundaire trend: positief, late fase
  • Steun: 202.58 / 185  / 158*
  • Weerstand: 212 / 217.80*
  • Marktfase: uptrend late fase
  • Fonds informatie

[tab:Weekgrafiek]

[tab:Maandgrafiek]

[tab:END]

Previous articleTrade Tip EUR/JPY
Next articleHome Depot (US): koop de dips
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.