Henkel (DE): voorbereiden op exit-long

Weekvisie: De zeer fraaie uptrend vanaf 2009 vertoeft in een late fase. Momentum vlakt ad en divergentie op dagbasis groeit flink na het behalen van de koersprojectie op 62.85. De kans op meer winstnemingen en de start van een moeizame correctie zijn flink toegenomen. Reden dus om voor te bereiden op een exit-long en een ‘onhandelbare’ marktfase. Trigger voor zo’n correctie ligt op 60.52. Een daling onder deze dag-steun opent de weg richting 58.50, 55.42 en mogelijk nog wat lager.

Shorten is niet aan de orde zolang de sector positief is. Bovendien is de meerjarige cyclus van Henkel ook nog positief, zelfs na de verwachte complexe ABC-correctie richting ~55. Anders gezegd, het aandeel gaat een fase tegemoet waarin een belegger niet wil zitten: veel volatiliteit, te veel risico’s en slapeloze nachten.

Voetnoot. Het betreft hier de grafiek & analyse op de preferente aandelen van Henkel. Deze is opgenomen in de DAX index. De ‘gewone’  aandelen laten ruwweg een vergelijkbaar verloop zien. De spread HEN3/HEN is momenteel EUR ~9.50 /10.

  • Primaire trend: positief
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 60.52 / 58.50 / 55.42-
  • Weerstand: 64.15
  • Marktfase: uptrend late fase
  • Sector: Euro Stoxx 600 Personal & Household Goods (positief)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek Henkel (Duitsland):

Previous articleWheat Futures (CME): continuatie formatie
Next articleNyrstar: weerstandzone intact
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.