Goud: Forse verbetering

De forse zwakte van de USD leidt tot een grote stijging in de prijs van (de meeste) commodities zoals olie, granen en ook de edelmetalen. Echter, het is niet alleen de zwakke dollar die de prijs van PM’s (precious metals) opdrijft. Ook versus andere FX majors is er een belangrijke rally zichtbaar.

De koers staat op het punt een langere termijn bodemformatie af te ronden en een nieuwe uptrend te starten. Hiervoor is een uitbraak boven 1100 nodig. Een nieuwe hogere bodem boven circa ~1060 zal eveneens een positief teken zijn. Het beeld bij zilver is overigens bijna gelijk. Platinum is een achterblijver terwijl palladium al vele maanden een enorme outperformer is. Palladium vinden we gezien risk/reward momenteel niet zo interessant meer voor nieuwe longs.

Zowel goud als zilver horen op de kandidatenlijst van de komende weken en maanden.

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: positief, lange termijn trendomkeer
  • Strategie: long-entry > 1100
  • Steun: 1074 / 1060 / 1055-
  • Weerstand: 1125 / 1148+
  • Visie vervalt: onder 1060

Goud in Euro’s (XAUEUR), daggrafiek

 

 

 

Previous articleAEX Intraday Update 2 jan 2018
Next articleTomTom: En nu…?
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.