Fuchs Petrolub (DE): steun intact

Het aandeel heeft niet tot nauwelijks gereageerd op bredere markt; zowel in positieve als negatieve zin blijft het aandeel zich onafhankelijk van de indices bewegen. Opvallend.

Charttechnisch oogt het beeld nog heel behoorlijk met solide steun rond 48.70 (38.2% ret.). Zolang deze grens ongebroken blijft liggen de kansen voor een hervatting van de primaire uptrend in het vooruitzicht. Een trigger is wel noodzakelijk; wacht met kopen tot 54.20 wordt geslecht. Een uitbraak hierboven geeft een koopsignaal richting de Fibonacci extensie op 68.75. Tussenliggende weerstand ligt op 62.47 (pivots 2013).

Wat wal tegenzit is de relatieve performance van de ESTX600 Chemicals sector. De performance loopt hier behoorlijk terug wat de longs bij Fuchs niet echt helpt. Anders gezegd, er is (helaas) wat tegenwind…

  • Primaire trend: positief
  • Vooruitzichten: hervatting uptrend > 54.20
  • Steun: 48.72 / 45.15
  • Weerstand: 54.62 / 62.47 / 68.75*
  • Marktfase: correctie binnen uptrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Chemicals
  • Cash dividend: 1.28 EUR
  • Dividend Yield: 2.44%

Weekgrafiek Fuchs Petrolub (Duitsland)

fuchs_14nov2013

Previous articleTrade Tip: Credit Agricole
Next articleZurich Insurance (CH): positief maar veel weerstand
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.