EUR/USD: tikkie terug, trend intact

De korte termijn trend vlak iets af. Een ronde winstnemingen c.q. de start van een reguliere counter trend beweging mag worden verwacht. Heel veel ruimte aan de onderzijde is er overigens niet; vanaf 1.1670 tot 1.1600 en vooral 1.1520 is veel steun gevormd door de Cloud, Fibonacci levels en intraday pivots.

Ook is er een redelijke kans dat zich een flat correction ontwikkelt: een soort vlakke/licht negatieve consolidatie binnen de sterke trend. Welke vorm de correctie ook aanneemt, shorten is totaal niet aan de orde; hooguit even exit-long (of ten dele) om op wat lagere levels weer in te stappen. Hold-long is ook prima zolang een 3-4 cent correctie geen zorgen of problemen op gaat leveren.

Op weekbasis is opwaarts potentieel nog fors: 1.2330 is onze eerste weektarget. Een een gezonde correctie kunnen nieuwe targets worden vastgesteld.

  • Primaire trend: positief
  • Vooruitzichten: reguliere counter trend dip, positief
  • Strategie: hold-long en/of buy-dips
  • Steun: 1.1670 / 1.1600 / 1.1520
  • Weerstand: 1.2330*
  • Visie vervalt: onder 1.1350 (!)

Daggrafiek EUR/USD (spot)

SHARE
Previous articleAckermans v. Haaren: diepe correctie
Next articleHeineken: gortdroog
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.