EUR/USD Intraday, 19 maart 2015

Een intraday swing van 4.5 cent op EUR/USD hebben we niet vaak gezien; herinneringen ervan zijn er eventjes niet in ieder geval. De HFT Algo’s controleren de markt – zeker FX – al geruime tijd en dus kunnen en mogen we niet verrast zijn met dergelijke uitslagen. Van zulke uitslagen wordt helemaal niemand blij, zeker niet op middellange termijn. Particulieren en instituten mijden de markt (paar grote banken al gestopt met FX trading activiteiten over de laatste jaren) en de algoritmes zullen nog strakker gaan werken. Dit kan (en zal in onze opinie) leiden tot nog veel meer volatiliteit. Grote swing –> algo’s trekken de bid/offers weg (en/of dumpen posities) –> gebrek aan liquiditeit –> geen markt. Bijkomende zaken, hogere margin verplichtingen (zie ook CHF aanpassingen de laatste maanden) en mede daardoor waarschijnlijk kleinere posities –> minder liquiditeit.

We wijken af van het onderwerp.

Visie technisch verandert onze beeld op EUR/USD op middellange en langere termijn niet. We gaan uit van lagere levels al is op hele korte termijn zeker herstel mogelijk tot aan 1.15 of zelfs 1.18. Als alternatief is een flat correction mogelijk. Ruw vertaald, een soort van trading range 1.04<>1.12 oid. Beide situaties worden beschouwd als counter trend fases en daarmee niet koopwaardig. Handelstechnisch zijn beide zeer moeilijk te handelen en bijna altijd kostbaar.

Per saldo, hele korte termijn exit-short en mijden. Langere termijn blijft de short-hold van kracht tot minimaal 1.1850 wordt gebroken. Die kans is voorlopig bijzonder klein.

120-min Intraday EUR/USD

eur_intra_19mar2015

Previous articleChart Only: EUR/SEK
Next articleGriekse kapitaalvlucht
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.