EUR/USD – 16 feb 2017

Er broeit iets in USD-land… De munt laat opvallende c.q. eigenaardige ontwikkelingen zien ten opzichte van diverse crosses. Zelfs tegen de Mexicaanse Peso en Chinese Yuan wil het niet meer vlotten. Ook de uptrend versus JPY heeft (nu al) alle overtuiging verloren. Allemaal niet rampzalig, maar zeer opvallend en zonder twijfel reden tot grote alertheid.

De cross versus AUD, NZD, SGD en in mindere mate tegen CAD ogen ronduit slecht voor USD; zowel op korte- als langere termijn. Voor EUR/USD geldt dat de projectie en steun op 1.05 lijkt te houden na een stevige intraday strijd. Ook dit zijn kenmerken van een potentiële trendomkeer – of minimaal felle tegenbeweging richting 1.1360 en 1.1460 (zone).

Handelstechnisch vinden we EUR/USD een uitstekende optie om te speculeren op een flinke USD sell-off. De recente flush-low op ~1.0510 handhaven we als stoploss. Eerste targets liggen op de genoemde 1.1360 en 1.1460. We durven de trade groot in te zetten: risk/reward en de betrouwbaarheid zijn zeker voldoende (geen garantie natuurlijk). Vrij vertaald: een “now-or-never” moment.

Als belegging laten we EUR graag links liggen; AUD en NZD geven hiervoor veel betere kansen en een positieve carry (ongeveer +1% voor AUD/USD versus vrijwel 0% op EUR/USD).

Als voetnoot, beleggers moeten rekening houden met flinke uitslagen in USD-genoteerde producten als ons scenario de komende dagen en weken ontplooit. WTI, metalen en ook Amerikaanse aandelen kunnen een sterk vertekent beeld gaan tonen voor de buitenlandse belegger. Exposure in Amerikaanse aandelen kan behoorlijk minder florissant worden als valuta risico’s toenemen. Het zelfde geldt voor de metalen, als is daar (goud/zilver) de trend in Euro’s heel duidelijk positief. Voor deze producten blijven we zonder enige vorm van twijfel forse long-exposure houden.

  • Primaire trend: negatief/neutraal
  • Vooruitzichten: bodemvorming en herstel vanaf kritieke levels ~1.05
  • Strategie: trading long-entry, lange termijn liever elders kijken
  • Steun: 1.05 / 1.03 / 0.9980
  • Weerstand: 1.1360 / 1.1460 / 1.2180*

Daggrafiek EUR/USD 

Previous articleWTI – 8 feb 2017
Next articlePlatinum – 13 april 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.