Euro Stoxx 600: trend vlakt af

Weinig verrassend dat de koersen eindelijk wat vertraging laten zien. Wereldwijd is er sprake geweest van de grootste stijging in ruwweg 20 jaar. De start van een – gezonde – correctiefase is logisch en ook welkom. Neerwaarts risico is relatief beperkt. Steun begint al rond 259 gevormd door de MA50. Een stukje daaronder ligt tweevoudige steun gevormd door de highs van oktober en de 38.2% retracement rond 249/250.  Een procent of 5 a 6 is niet bijster veel gezien de kracht van de onderliggende uptrend.

Actief shorten is relatief risicovol (weinig potentie, sterke trend). Wat afdekken van posities om op lagere niveaus weer wat bij te kopen lijkt ons de beste strategie. Pas duidelijk onder 249 wordt het geheel troebel en moeizaam. Verzekeren tegen een daling: ja. Actief anticiperen op een daling: liever niet.

Daggrafiek Euro Stoxx 600 Index:

Grafiek: Multicharts

Previous articleEndesa (ES): korte termijn koopkansen
Next articleTrade Tip: Bekaert
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.