Euro Stoxx 600 Telecom: terug naar neutraal

Onlangs schreven we nog over de sterke underperformance van de Telecom sector. Aan die underperformance is nog niets veranderd, maar de hervatting van de downtrend zet niet door. We zwakken daarmee de negatieve verwachting af naar neutraal. Het zijn met name Deutsche Telekom en France Telecom die aanzienlijke verbetering laten zien. KPN doet eveneens mee, maar is van die drie wat ons betreft met minst interessant voor koopacties. Dit wil niet zeggen dat de koers van KPN moet dalen, maar wel dat er relatief gezien minder kracht te verwachten is.

Op sector basis gaat er pas boven ~255 een nieuwe uptrend van start. Zoek naar de sterke broeders in de sector – als de index gaat dan komen er zeker fraaie koopkansen. Opletten dus.

  • Primaire trend: neutraal
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 242 / 232
  • Weerstand: 252.80 / 256.92
  • Marktfase: neutraal
  • Fonds informatie

Daggrafiek Euro Stoxx Telecom:

Grafiek: Multicharts

Previous articleTrade Tip: Deutsche Telekom
Next articleTrade Tip: EUR/AUD
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.