Euro Stoxx 600 Insurance: Wegwezen

Het zwaailicht van staat vol aan voor de ESTX600 Insurance sector. Eerlijk is eerlijk, de sector heeft fenomenaal gepresteerd (~200% in anderhalf jaar tijd). Deze sterke trend is al enige tijd kracht aan het verliezen, maar de kansen zijn inmiddels tegen de index aan het keren. De 162% extensiegrens op 218 is/wordt nauwelijks gebroken terwijl de relatieve sterke versus de bredere markt een heel scala aan negatieve signalen toont.

Hiermee is de sector een absolute exit-long kandidaat geworden. Weken van moeilijke handel en de nodige volatiliteit liggen in het verschiet. Shorts zijn erg risicovol en worden eigenlijk niet aangeraden behoudens voor wat individuele fondsen (Old Mutual bijvoorbeeld). Opvallende uitzondering is Delta Lloyd. Op eigen kracht zet het aandeel de uptrend voort richting 19.85 (erg zware barrière). Voor wie perse exposure in de sector wil houden kan posities richting dit aandeel draaien. Zoals gezegd zien we liever een gehele exit uit de sector tot een correctie heeft plaatsgevonden. Dit kan maanden duren.

  • Steun: 199 / 182
  • Weerstand:  272.80*

[section=Weekgrafiek ESTX Insurance Index]

 

SXIP_26nov2013

[endsection]

[section=Spread versus ESTX600 Index]

rs_SXIP_26nov2013

[endsection]

Previous articleTrade Tip Old Mutual (GB)
Next articleSABMiller (GB): onderhuidse verzwakking
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.