Euro Stoxx 600 Index (week): onzeker…

Weekvisie: De Euro Stoxx 600 index weerspiegelt heel aardig wat er gaande is bij de diverse sectoren. Her en der wat positiefs, her en der wat negatiefs en wat sectoren die  mogelijk aan het draaien zijn. Verdeeldheid troef dus. Een blik op onderstaande grafiek toont meteen een vlakke MA200 en een serie lagere toppen en hogere bodems. Een  ‘driehoeksformatie’  is het niet, maar veel doet dat er niet toe: het patroon heeft een relatief lage betrouwbaarheid en wat veel belangrijker is, is de uiteindelijke richting van een uitbraak. De grenzen liggen momenteel rond ~266 en ~235.

Tot er richting wordt gekozen boven/onder genoemde niveaus is het weekbeeld hooguit neutraal te noemen. Met wat zoeken zijn er zowel positieve als negatieve factoren en indicatoren te bedenken. Er is – ons inziens – te weinig munitie om één van beide partijen een echte voorkeur te geven. Vooral het intermarket beeld geeft de nodige problemen: valutamarkten en de bondmarkt zijn alles behalve gunstig voor een rally. Wellicht een Europese variant van QE? Zo ja, dan gaat de inflatie vlag weer volop wapperen en moeten we wel in high-yield aandelen (=veel dividend) om verdere kapitaal vernietiging te beperken (met dank aan de vrienden van de politiek en centrale banken).

We hoe het ook zei en of we willen of niet, de markt maakt zich op een een significante richting. We moeten meedoen als er een uitbraak komt. Tot die tijd prepareren we de boodschappenlijst voor koopkandidaten (utilities, media, insurance(?), travel&Leisure). Geen haast hebben… Liever een deel van de rit missen dan de bekende deksel op de neus.

  • Primaire trend: neutraal
  • Secundaire trend: positief
  • Steun: 235 / 208.50
  • Weerstand: 266 / 292.15
  • Marktfase: consolidatie
  • Fonds informatie

Weekgrafiek Euro Stoxx 600 Index:

Grafiek: Multicharts

Previous articleTrade Tip Belgacom
Next articleAMG: niet aankomen
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.