EUR/AUD update

De race voor lagere rentes is nog altijd in volle gang. De laatste paar maanden hebben meer dan 20 centrale banken de rente verlaagd. Een rapport van JP Morgan kwam gisteren met de suggestie dat in het geval van een Grexit en/of deflatie-spiraal (veroorzaakt c.q. vergroot door QE) de ECB de rente naar -3% kan verlagen. Het compleet verhaal staat achter de paywall van de Financial Times.

Tijd voor een (nog) dikkere matras en zeker tijd om door te gaan met zoeken voor alternatieven. Selectief wat aandelen, metalen en andere valuta. Een combinatie is ook mogelijk, zoals aandelen over de grens in non-euro landen.

Ook het tijdelijk stallen van gelden in andere valuta kan gunstig zijn., In het geval van EUR/AUD is er (nog) een positieve carry op AUD (dus short EUR/AUD) van ruwweg 1.5%. Dit wil zeggen, u betaald short 0.38% (voor EUR) en ontvangt 1.7% (voor de long AUD). Verschillende partijen hanteren verschillende rentes natuurlijk.

Grafiekmatig voelt het beeld nogal negatief al zijn eerdere pogingen onder 1.39 te breken vooralsnog mislukt. Herstel wil niet loskomen en ook de verkoopdruk ten opzichte van de andere FX Majors blijft bijzonder hoog – zelfs tegen de JPY. We houden dus rekening met een uiteindelijke breuk van de 1.39-zone en een verdere verzwakking richting 1.2380 en mogelijk lager. Boven 1.4930 draaien we naar neutraal.

Positieve carry en koerswinst kan deze setup interessant maken als alternatief voor een EUR-deposito.

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: negatief, verkoop de uitbraak < 1.3950
  • Steun: 1.3950 / 1.3860 / 1.2380*
  • Weerstand: 1.4930 / 1.5360

Weekgrafiek EUR/AUD

euraud_5mar2015

16 september 2014

Verkoopdruk in de Euro is zichtbaar bij alle fx-majors en de meeste fx-minors. Op korte termijn is her en der wat herstel zichtbaar, maar veel heeft dit niet om het lijf. Voor EUR/AUD geldt een negatieve visie zolang de zone 1.4595 ongebroken blijft. Hier vallen de MA200 en retracements samen met volatility bands op dagbasis.

Al met al gaan we uit van topvorming onder de genoemde zone waarna de dalende trend kan worden hervat richting 1.3210 en lager.

  • Primaire trend: negatief
  • Vooruitzichten: herstel binnen dalende trend, short-entry op rallies
  • Steun: 1.3810 / 1.3210-
  • Weerstand: 1.4595 / 1.5010+

Weekgrafiek EUR/AUD

euraud_16sep2014

 

Previous articleCofinimmo: correctie in uptrend
Next articleAB InBev: vermoeid
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.