ESTX600 Utilities update

Spread: het koersverloop van een spread zegt niets over de absolute performance van een index. Het verloop zegt alleen iets over de relatieve kracht van X versus Y. Een dalende grafiek betekent zwakte van X (underperformance), een stijgende grafiek betekent relatieve kracht van X versus Y (outperformance). 

Medio 2014 leek de sector aan de beterende hand. Daar is al weken niets meer van over. De spread voert de druk op de oude lows weer op. Een uitbraak onder betekent een hervatting van de trend vanaf 2007 en dus meer underperformance van de sector t.o.v. de rest van de markt.

  • Visie: neutraal, vervatting trend < 8.30 (meer underperformance)
  • Strategie: mijden of zeer selectief houden van onderliggende waarden. Geen nieuwe long-entries.

Spread ESTX600 Utilities sector versus ESTX600 Index (ratio *10)

rs_estx600.utilities_3mar2015

[section=12 mei 2014]

Na ruim vijf jaar van underperformance is de sector al enige tijd aan de beterende hand. Onlangs is een golden cross in the MA’s gemaakt waarna de spread een nieuwe hogere bodem heeft neergezet. Dit zijn duidelijk positieve signalen. We zien de sector als uitstekende koopkandidaat voor de middelllange termijn c.q. langere termijn belegger.

  • Trend: positief, outperformance vs markt
  • Strategie: koop de sector c.q. onderliggende aandelen

Weekgrafiek Euro Stoxx 600 Utilities sector

rs_estx600_12mei2014

[endsection]

Previous articleTrade Tip: ETFS Soybean Oil (GB)
Next articleSuez Environnement: exit-long
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.