DJ US Tobacco Index (US)

De subsector laat enige tijd aarzelingen zien. Deze maand is zelfs een key-reversal neergezet waarmee de sector een decennia lange trend lijkt te voltooien. Focus is op de zone rondom 526/504 (6-12 maanden). Een trendbreuk is zeker niet uitgesloten maar voor een short-entry strategie is het nu nog te vroeg.

Exit-long en de komende maanden niet vanuit de long meer handelen. Houdt de ogen open voor mogelijke short kansen bij individuele aandelen van de sub-sector. Als voetnoot, de subsector valt onder de ‘hoofd sector’ Personal & Household Goods, welke eveneens af begint te brokkelen. Een bredere intermarket sectorrotatie is gaande wat onze visie onderstreept.

  • Primaire trend: gematigd positief (late fase)
  • Vooruitzichten: diepe correctie, einde uptrend –> exit-long
  • Steun: 526.40 / 504.65-
  • Weerstand: 675.10

Weekgrafiek Dow Jones US Tobacco Index (US)

djus.tabacco_31mar2015

Previous articleImperial Tobacco (GB): diepe correctie
Next articleSpread: ESTX600 Banks
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.