DJ US Biotechnology Index (US)

Vooropgesteld staat dat Biotech aandelen nogal moeilijk te volgen zijn (individueel) gezien de grote impact van FDA testen en dergelijke. Ook draaien veel bedrijven verlies tot het ‘magische’ medicijn eindelijk door de regelmolen heen is. In bredere zin is een blik op de gehele sector wel goed mogelijk.

Onderstaande grafiek toont een zeer fraaie en stabiele uptrend vanaf 2011. Deze heeft onderhand veel momentum verloren en alle belangrijke targets overschreden. Opletten voor tekenen van zwakte dus. Nu toont de daggrafiek een gevaarlijke ontwikkeling: een dagslot onder 1920 betekent een breakout-failure met hoogstwaarschijnlijk een verdere correctie. Veel ruimte is er niet: een uitbraak onder 1792 betekent een einde van de trend en de start van een uitgebreide en vooral diepe correctie richting 1296 (!).

Alle reden tot voorzichtigheid en hele strakke stops…

  • Primaire trend: positief (late fase)
  • Vooruitzichten: einde uptrend < 1792, strakke trailing stops
  • Steun: 1792 / 1296-
  • Weerstand: 2101

Weekgrafiek Dow Jones US Biotechnology Index

djusbt_25mar2015

 

Previous articleAdecco (CH): cyclus voltooid?
Next articleeasyJet (GB): klaar voor een correctie
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.