Deutsche Bank – 1 juni 2017

Share on LinkedIn
[`yahoo` not found]
Bookmark this on Digg
Share on Facebook
Share on StumbleUpon
[`yahoo` not found]

Op langere term heeft de bankensector in brede zin geen serieus herstel laten zien. Hoewel er rallies zijn geweest van 50% tot 100%, vertoeven de meeste aandelen rond de lows van 2011 en soms zelfs 2008/2009. De sector is al vele jaren op geen enkele manier ‘beleggingswaardig’ geweest; niet fundamenteel en niet technisch. Nu op kortere termijn de sector wereldwijd weer onder druk komt te staan is er dus weer een kans op een ouderwetse sell-off en de nodige short-entry kansen.

Voor DBK ligt onze focus op de zone rond 15.10. De kans dat deze gaat houden is erg beperkt. We bouwen alvast wat shorts op in anticipatie op een uitbraak onder deze grens, waarna de shorts kunnen worden uitgebreid. Het belangrijkste koersdoel komt binnen in de zone rond 13.04<>12.97. Korte- en langere termijn projecties vallen daar samen. Deze zone is het eerste exit-short moment. Daaronder liggen wat pivots rond 12.10 en ruwweg 10-even.

DBK is zeker niet de enige short-entry in de sector. Echter, de gigantische exposure van het bedrijf in enge markten in Zuid Europa en de grimmige sfeer eind vorig jaar (problemen opgelost?) geven wat ‘morele’ steun in de rug betreffende onze negatieve visie.

  • Primaire trend: neutraal tot negatief
  • Vooruitzichten: negatief, hervatting downtrend
  • Strategie: short-entry, uitbreiden < 15.10
  • Steun: 15.10 / 13.00* / 12.10-
  • Weerstand: 16.50 / 17.65+

Daggrafiek Deutsche Bank (Xetra)

Share this post:

Related Posts

Leave a Comment