Deutsche Bank – 1 juni 2017

Op langere term heeft de bankensector in brede zin geen serieus herstel laten zien. Hoewel er rallies zijn geweest van 50% tot 100%, vertoeven de meeste aandelen rond de lows van 2011 en soms zelfs 2008/2009. De sector is al vele jaren op geen enkele manier ‘beleggingswaardig’ geweest; niet fundamenteel en niet technisch. Nu op kortere termijn de sector wereldwijd weer onder druk komt te staan is er dus weer een kans op een ouderwetse sell-off en de nodige short-entry kansen.

Voor DBK ligt onze focus op de zone rond 15.10. De kans dat deze gaat houden is erg beperkt. We bouwen alvast wat shorts op in anticipatie op een uitbraak onder deze grens, waarna de shorts kunnen worden uitgebreid. Het belangrijkste koersdoel komt binnen in de zone rond 13.04<>12.97. Korte- en langere termijn projecties vallen daar samen. Deze zone is het eerste exit-short moment. Daaronder liggen wat pivots rond 12.10 en ruwweg 10-even.

DBK is zeker niet de enige short-entry in de sector. Echter, de gigantische exposure van het bedrijf in enge markten in Zuid Europa en de grimmige sfeer eind vorig jaar (problemen opgelost?) geven wat ‘morele’ steun in de rug betreffende onze negatieve visie.

  • Primaire trend: neutraal tot negatief
  • Vooruitzichten: negatief, hervatting downtrend
  • Strategie: short-entry, uitbreiden < 15.10
  • Steun: 15.10 / 13.00* / 12.10-
  • Weerstand: 16.50 / 17.65+

Daggrafiek Deutsche Bank (Xetra)

Previous articleNikkei 225 – 8 mei 2017
Next articleAhold – 6 juni 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.